Det där med hösten





Jag känner hösten nu. Först trodde jag att det bara var för att alla jag känner börjat jobba och jag rycktes med i det där nu-ska-vi-ha-vardag-och-rutiner-igen-maneret. Men nej, det är något i luften. Jag vaknade tidigt imorse och hörde regnet slå mot rutan, drog duntäcket längre upp och flyttade mig närmare Abbe i sängen. När hände det senast liksom, att jag drog upp duntäcket och sökte värme hos Abbe? 
Men när regnet hade avtagit bestämde jag mig för att ta ut Abbe på en liten promenad. Väl ute så kände jag det där igen, trots att regnet ny bytts ut mot sol så kände jag det där som jag känt de senaste dagarna men valt att avfärda som inbillning. Det är höst i luften. Kanske inte höst-höst, men visst är det lite av den där hög härliga luften och kyliga vindarna jag känner.








För hur mycket jag än älskar sommaren så gillar jag faktiskt hösten som koncept. 
Vem tackar nej till massa vackert mode, härlig heminredning, litervis med rykande té liksom?

Men, det är inte bara det;
 Jag gillar rutinerna, lika mycket som jag gillar att slippa dem på sommaren. Jag älskar att ha myskväll i soffan, lika mycket som jag älskar att kunna sitta ute och grilla en sommarkväll. Jag gillar den höga, klara luften som möter mig när jag kommer ut på morgonen, lika mycket som jag gillar värmen som slår emot en sommarmorgon. 




Skjorta // Jeans // Ring


Måste jag välja, så väljer jag sommaren. Men annars, så älskar jag variationerna i våra årstider. Man får liksom chansen att göra en nystart fyra gånger om året, det gillar jag.


Och nu, nu är jag redo för höst. Jo, jag är det. Det får gärna bli en lång, solig och regn-fri höst. Men den kan komma nu, så att jag kan få svepa in mig i mysiga koftor, klä mig i snygga skor och äta massor av kladdkaka framför tvn i doftljusens sken kväll efter kväll.







22 kommentarer:

  1. Det var länge sedan vi träffades "in real life". Det märks. Du verkar helt förvirrad utan mig ;-). Det är dags för en chai, jag känner det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha ha, det är nog du som behöver lära dig ett och annat. Om att uppskatta årstiderna. Ja, jag menar alla. Inte bara sommaren ;)

      Radera
  2. Åh ja varje årstid har sin charm, men igår när det regnade kopiöst så att man trodde att det var roddbåt nästa som gäller så blev jag vemodig, för än vill jag ha sommar, den klara luften och brandgula/röda löven kan komma snart men ge mig en vecka eller två till med sol så är jag redo. Redo för en vacker höst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha ha, nej, då håller jag med dig. Roddbåt klara jag mig gärna utan :D Det blir så bökigt, speciellt när man är enarmad... ;)

      Radera
  3. Ja å vad det är höst idag. Frös om mina ben som bara var klädda i jeansshorts och halvhöga Minnetonka. Men jag gillar den här krispigheten som är i luften nu även om den får mig att frysa gåshud över hela benen.

    Å du.....så jäkla snygg du är. Wohoooooow!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Brrrr, ja det är kyligt nu. Idag med när regnet öser ner och åskan mullrar. Men jag tycker att det är lite mysigt (Får man säga så?) Iallafall när man sitter inne =)


      Och du, det där var himla snällt sagt. <3

      Radera
  4. Ja men visst är det något i luften, något höstligt! Jag är som dig, jag gillar årstiderna att det inte är konstant utan att jag får längta. Fast än längtar jag inte till hösten så den får gärna vänta lite med sig.

    Jag säger som Camilla - jädrans i backen va du är snygg!!!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. ååååh, nu längtar jag =) Men idag är det ju lite höstigt, men regn och åska =)


      Och ni är bara för gulliga båda två <3

      Kram på dig!

      Radera
  5. Ja, även hos oss, lite längre söderut kändes det i luften imorse. Och jag fryser med mina ballerinaskor, what was I thinking liksom ;-)
    Jag älskar hösten med sina fina färger, soffmys, té, även regnet (även om det betyder att jag inte kan åka cykel till dagis, t.ex.) för att då har man liksom 'lov' att mysa inne ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. fast det ÄR ju bara augusti, då SKA man kunna ha ballerinor. Så är det =)

      Och visst är det underbart, när det är okej att sitta inne en hel kväll och äta gott och stirra på dumburken!

      Kram på dig!

      Radera
  6. Jag håller HELT med, men håller faktiskt hösten lite högre än de andra årstiderna även om det är mysigt att det faktiskt varierar. Men det är verkligen såå underbart när man kan hoppa i ett par coola stövlar, stickad tröja och en stor sjal virad runt runt...
    DU är verkligen supervacker, kameran älskar dig!
    Tack för din underbara blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh ja, jag har en hel hög med snygga stövletter som ska luftas och stickade tröjor mmmmmm, när kan vi börja? Idag? När regnet öser ner?


      Och TACK, snälla du. <3

      Radera
  7. En sådan vacker beskrivning av hösten - ok längtar lite .
    Sommarälskaren

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi hi, kul att även en sommarälskare kan längta =)

      Radera
  8. Jag längtar inte alls efter hösten. Klart att sensommaren är mysig men sen får det vara nog. Mer värme och sommar. Du är skitsnygg by the way!

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha, jag är lite på ditt spår. Det är ju då är det som bäst, när man kan gå ut i en stickad tröja utan att lukta som ett blått får när man kommer hem =)


      Och tack, jag rodnar av alla gulliga kommentarer. <3

      Radera
  9. Precis så är det:) jag älskar skiftningarna. Kläderna,luften, doftljusen och smågodis i soffan. Jag älskar hösten! Kram på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ååååh, nu längtar jag ännu lite mer. Men jag tjuvstartar idag. Regnmörkret tillåter tända doftljus mitt på dagen, vilken lyx :D Kram

      Radera
  10. Jag kan sakna den svenska hösten, i Spanien har vi hyfsat varmt tills i slutet av november, sen blir det svalare på morgonen men fortfarande upp till en 15-20 grader på dagen. Svårt att klä sig....Och när det är "höst/vår" i Spanien så innebär det egentligen regn, non-stop-regn i fleeera veckor, kalla marmorgolv och snuviga näsor.
    Kram Jess

    http://annorlundaunderbara.wordpress.com
    Gamla minnen, vem är jag ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, jag säger då det. Hur mycket man än älskar värmen så måste man ju sakna variationerna.. =) Och regn nonstop och snuvig näsor låter sådär. Fast det har vi ju här med ibland =)

      Kram


      Radera