När man har kräkts färdigt


Saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig. Som igår, jag skulle spendera dagen hos Fru Sederblad, käka glass, fotografera hästar och fundera på hur Felicias rum ska se ut framöver. I stället låg jag i sängen här hemma och kräktes hela dagen. Ja det var precis så mysigt som det låter, nte alls med andra ord. 
Jag försöker fortfarande repa mig från stöten som handen utsattes för i bilen på väg till tågstationen igår, det går långsamt. Men jag har i alla fall inte ont så jag kräks längre och det är ju ett gott tecken. Man ska aldrig tro att man kan planera livet, speciellt inte om man är en Enarmad Bandit; då räcket det nämligen med att en gubbe missar högerregeln, chauffören måste bromsa och sedan är livet mindre roligt ett par dagar. 
Jag hoppas att det ska hinna bli bättre tills i morgon så jag kan få ta på mig spetsdrömmen och ha en riktig midsommarafton, men just nu vet jag inte alls hur det blir med den saken.

Det är vid såna här tillfällen jag hatar det allra mest, smärtan. Inte att det gör ont så jag vill dö, för det kan jag ta; jag vet att det lättar till slut. Men det är det faktum att Jag gör allt rätt för att jag ska kunna åka iväg på något skoj, för att smärtan ska hållas i schack. Vilar dagen innan och mår så bra jag kan må, tills det händer något som ingen kan styra över. Då kvittar det hur mycket jag vilat och planerat. Maktlösheten och vetskapen om att det är så, så skört. Att allt kan förändras över en sekund och det krävs inte mycket alls. Det är det jag hatar allra mest. 27 kommentarer:

 1. STYRKEKRAMAR!

  Cilla

  SvaraRadera
 2. Hei fine du!

  Huff, det knyter seg i magen når jeg leser innlegget ditt. Tror ikke det går an å sette seg inn i din situasjon, men det er ikke vanskelig å forstå fortvilelsen du må føle.
  Håper virkelig du kommer deg etterhvert så du kan bli sommerfin i den supersøte nye kjolen din og være sammen med fine vennene dine imorgen.

  Masse klemmer fra Sunniva (ny leser fra Norge som akkurat har funnet den finfine bloggen din) :)

  SvaraRadera
 3. Men fy din stackare... Gör ont i mitt hjärta att du behöver ha så ont. Håller mina tummar hårt att du ska kunna fira midsommar imorgon.
  Kram! LindaB

  SvaraRadera
 4. Förstår det där med maktlösheten. Hoppas du piggnar till. Så fina ni är på bilden bägge två. Abbe sådär härligt uppnosig. kram

  SvaraRadera
 5. Känner igen känslan av maktlöshet. Jag brukar tänka att min sjukdom är en dum j-vla gubbe som jag hoppar upp och ger en karatespark rätt i magen så han flyger iväg och aldrig kommer tillbaka. En rätt så skön tanke, men kanske lite konstig;) Kram tull dig fina och jag önskar dig en fin midsommar i den vackra klänningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, ja. Vi borde karatesparka iväg skiten.. Riktigt hårt! <3

   Radera
 6. Fina fina du. Jag saknar ord. <3
  Massa av kramar!

  SvaraRadera
 7. USch fy så tråkigt, hoppas verkligen att du blir bättre så du får fira midosmmar i din mycket vackra klänning!

  SvaraRadera
 8. Hemskt med smärta så man kräks. Hur ser din diagnos ut? Är det nervsmärta du har?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är inte kul.

   Jag har nervsmärta efter en operation som gick snett, då man skadade en nerv med ett av stiften som skulle laga ledbandet i handleden. Också har jag utvecklat CRPS som följd av nervsmärtorna.

   Radera
 9. Hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas att det känns bättre imorgon!!!!!!!

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina du, det hjälpte att du hoppades åt mig =)

   Radera
 10. Det är ju inte så att glassen lär finnas kvar. Men jag kan köpa ny om du vill?

  SvaraRadera
 11. Håller tummarna hårt för att du ska kunna komma iväg imorgon. Kram...

  SvaraRadera
 12. Usch, vad jobbigt att ha det på det här sättet. Tack för att du vill dela med dig av den här delen av ditt liv. Finns det verkligen inget mer de kan göra för att det ska bli uthärdligare för dig och lindrade den där operationen du genomgick något av din smärta? Jag har full förståelse för om du inte vill svara på mina frågor men det känns så orättvist att du ska behöva ha det på det här sättet hela tiden. Jag hoppas verkligen att du är bättre i morgon så du får njuta en härlig midsommar i din fina klänning. Ha det gott, Kram Sanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sanna!

   Operationen jag gjorde i december har inte hjälpt än, då de inte lyckades lägga in elektroden på rätt ställe. Det är vääääldigt känsligt att det hamnar rätt när man ska stimulera ett specifikt område som i mitt fall handen.
   Jag har precis bestämt mig för att genomgå en opertion till, där de lägger in en ny elektrod och försöker "hitta rätt" och hittar de inte rätt under operationen så tar de ut all utrustning under samma operation. Detta då de inte vill operera mig mer än en gång pga att min kropp är så känslig och nerverna är i "uppror" som de säger och därför har jag jätte ont när du skurit i mig..

   Hoppas att det gav svar på dina frågor, det är lite svårt att förklara i en enkel version=)

   Kram!

   Radera
 13. Hej. Jag har en arbetskamrat som har lidit mycket efter operation med nervsmärta som följd. Hon provade efter ett besök på smärtklinik i vårt landsting med en låg dos av antidepressiv medicin. Det kapar lite av topparna och som hon säger, hon fick tillbaka livet. Hon kunde återvända till jobbet med allt positivt det innebär. Från lång sjukskrivning har hon varit friskskriven i två år nu. En liten tanke från mig till dig. Vet ju inte exakt vad din nervsmärta består av men så som du har det kanske det är värt att prova allt. Förstår inte att du står ut.
  Hälsning Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Eva!

   Tack så mycket, det betyder så mycket när någon tar sig tid att skriva ner sina tips och råd till mig. <3

   Jag har testat all medicinering som används mot nervsmärta idag, allt från antidep till epilepsi mediciner, inget har gett någon större effekt...

   Tack igen för att du tog dig tid att skriva,

   Kram

   Radera
 14. Usch va jobbigt, lider med dig. Hoppas du snart mår bättre och kan fira midsommar precis så som du har tänkt i din vackra klänning.
  Fin bild på dig och Abbe.
  Kram Pia

  SvaraRadera