När man firat sin mamma



Igår var det mammas födelsedag och det skulle ju så klart firas, man blir aldrig för gammal för att fira födelsedagar tycker jag. För vad vore livet utan lite extra god mat ibland, en tårtbit och presenter? Födelsedagar ju den perfekta ursäkten för allt det där. Så, kan man få en dag om året att ägna åt det där så tycker jag allt man ska passa på. 
För oss har det visst blivit en liten tradition de senaste åren att vi går ut och äter, bara hon och jag. En mysig tradition faktiskt. 

Det var det lite kyligt så vi satt inlindade i filar under infravärmen och pratade om planerna för sommaren och suckade över oron som vi båda känner för min äventyrslystna bror. 
Han som bara rycker på axlarna och skrattar åt vår oro och våra frågor över Skype om kvällarna. Galna unge, när ska han lugna ner sig? 
När han var liten satt han alltid längst upp i lyktstolparna, eller rymde från dagis hem till grannen. Nu är det större saker som gäller, större äventyr. 
Som det senaste: att segla en segelbåt på öppet hav från Norge till Sverige. Eller när han för något år sedan åkte till Thailand för att gå en match i thaiboxning. 
Och nej, han kan inte segla och kunde ingenting om thaiboxning när han satte sig på det där planet till Thailand. 
Allt löser sig, säger han.


Oron till trots hade vi en mysig kväll, mamma och jag. Tills kylan letade sig in bland filtar och infravärme, då åkte vi hem till hundarna, kurade i soffan, åt tårta och öppnade paket. 





10 kommentarer:

  1. Alltid lika fin!

    Äsch han reder sig! Det finns en viss kategori människor som alltid reder sig oavsett vad de har för sig, din bror verkar vara en av de människorna. Fast jag förstår att ni oroar er!

    Grattis till lilla mamma!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla.

      Ja, han är en sån, som det löser sig för. Som tur är =)

      Kram

      Radera
  2. Gud så mysigt att få gå ut med sin mamma sådär. Min mama bor så långt ifrån mig så det krävs lite planering för det där men du fick mig helt klart på nya tankar. Grattis till mamma dagen efter!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa, super mysigt! Så mysigt att det kan vara värt lite planering till och med =)

      Radera
  3. Härligt! Och vad fin du är (som alltid) Och är det inte en bild på världens godiaste hamburgare som finns i YSTAD. Jag tror nästan det. Den har tom slagit ut Stortorgets i Lunds hamburgare. Kommer inte ihåg vad stället heter i Ystad men det ligger inte långt från Ordonannce och vid Stortorget. Stor uteservering. Nu blir jag hungrig. Ska nog ta mitt sommarkort till Ystad och hamburgare snart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, hamburgarna på bilden är från Store Thor, på stortorget, mycket riktigt i närheten av Ordonnance =)

      Radera
  4. Finaste Nicolisen! Tack för mysig chaifika igår! Hoppas din mamma hade en riktigt bra fölsis, ser onekligen ut så! Stora kramar Sofie

    SvaraRadera
    Svar
    1. tack själv, det gör vi om snart tycker jag =)

      Radera
  5. Mysigt med mamma - dotter middag :) Självklart ska man fira, presenter och tårta är ett måste ;)
    Jätte fina bilder på dig, som vanligt.
    Ha en fin kväll.
    Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det ett måste =)

      Tack snälla.

      Kram

      Radera