Nutella Semifreddo





När jag la upp en bild på instagram på vad mamma kom och levererade vid min förra handbaksmälla var det många som blev nyfikna. Nutella semifreddo, precis så gott som det låter. 


Nutella semifreddo

ca 10 port

2 marängbottnar

4 ägg

2 msk strösocker

5 dl vispgrädde

1 burk Nutella (ca 400 g)



Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. 

Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. 

Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.

Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. 

Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen.

 Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. 

Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.

Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. 

Servera med färska jordgubbar.



Receptet kommer från den HÄR härliga bloggen. (varning för akuta hungersbesvär!)


Idag är det lördag och det ryktas om årets varmaste dag, men Abbe och jag myser i skuggan på balkongen än sålänge. Jag är inte i strandform idag, det blev jag inte igår heller för den delen. Det tar på bandit-krafterna att tömma pannkaksfatet på hotellfrukosten, jag säger då det. 



2 kommentarer:

  1. Men ååååå vad gott det lät!!!

    Tack för tipset! Det måste provas framöver.

    SvaraRadera
  2. Herregud vad smarrigt! Det här måste jag bjuda min vän Nutellamannen på nästa helg. Hos gona love it!

    Hoppas att armen blir bättre snart.
    Kram

    SvaraRadera