När man har haft besök


Vilken härlig dag det var igår, sommarvärmen hade återvänt, solen sken och Ystad visade upp sig från sin absolut bästa sida när Fru Sederblad kom hit på besök. Vi började med lunch vid havet, eller ja vi var i alla fall nära havet, men vi var tvungna att sitta inne eftersom det inte fanns några lediga platser ute i solen. 


Så när vi hade ätit klart promenerade vi tillbaka till bilen och diskuterade hur länge man bör vänta med att fika efter att man ätit lunch!? Inte speciellt länge kom vi fram till och styrde kosan mot Espresso House. Väl där blev jag igenkänd och killen i kassan konstaterade att det inte var en överdrift att jag hade hävdat att det här med ischai blivit lite av ett beroende. Inget dåligt beroende, men ändå- ett beroende.


Vi gick en runda på stan, när vi laddat upp med ischai och kaffe. Så jag lurade in Angela i provrummet på Ordonnance, hon var lättlurad i ett avseendet, väldigt lättlurad. Och ursnygg i allt jag ryckte åt mig och gastade Pröva! om med sträng röst.

Linne: H&M, kjol: Kappahl, skor: Redbea

Sedan åkte vi hem och tog en massa bilder i trädgården. Ja, mammas trädgård om vi ska vara petiga, jag har bott där i veckan eftersom hon varit på semester. Vi satt i alla fall ute hela kvällen, åt grillat, drack winecooler och förundrades av att det verkligen var sommar. 
Men de bilderna tar vi i ett annat inlägg tycker jag, nu börjar handbaksmällan släppa, jag ska ta en dusch och sedan krypa upp i soffan, under ett duntäcke för att lyssna på regnet utanför. 
(Ja, gårdagens sommarvärme blev kortvarig...) 

9 kommentarer:

 1. En underbar, underbar sommardag.

  SvaraRadera
 2. Hej du! Jag har länge funderat på att skaffa hund. Är van med hund sedan barndomen, men som vuxen och singel blir jag lite tveksam då det är ett stort ansvar. Hur får du det att gå ihop? Har du även andra kloka råd och tips att ge mig innan jag fattar beslutet så blir jag mycket tacksam:)

  Folk kommer ofta med goda råd och talar om hur mycket jobb det innebär m valp och sedan vuxen hund, men visst är det väl så att det goda uppväger det mindre goda? Och är man lite kantstött och har mindre bra dagar så klarar man väl av hund ändå? För du verkar ju göra det och det peppar mig:) Hoppas du har lust och tid att svara på mina frågor!

  Kram Tina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tina!

   Visst är det ett stort ansvar, men jag ångrar det inte en sekund att jag skaffade Abbe =) Jag är också uppvuxen med hund och när jag flyttade hemifrån så visst jag direkt att jag inte skulle klara mig länge utan en hund i hemmet. Och mycket riktigt, två månader senare flyttade Abbe in.=)

   Visst är det mycket jobb också, jag och mamma brukar kunna hjälpas åt med hundarna, som tur är. Jag behöver sällan lämna Abbe ensam, utan har kan oftast lämna honom hos mamma eller pappa om jag ska någonstans och mamma kan i sin tur oftast lämna Lyra hos mig när hon ska iväg. =)

   Angående det där med att alla dagar inte är de bästa, man klarar det mesta så är det ju=). Och jag har tur som har en hund som "förstår". Har jag en dålig dag och inte kan få hjälp så finner han sig i att ligga på soffan mest hela dagen och bara komma ut korta rundor. Men när jag är så dålig så får jag oftast hjälp, så att han ska slippa "lida" av att jag är dålig.

   Men det finns så många bra saker med att ha hund och det får jag ofta höra på sjukhuset också, att de blir glada när de hör att patienter med svår smärta har hund eftersom de har så positiva effekter på oss människor=)

   Hoppas att mina svar var till hjälp, för mig är det värt allt jobb i världen att ha Abbe sovande här brevid mig nu <3

   Lycka till, Kram!

   Radera
  2. Tack för ditt svar! Det blir nog ett besök hos en uppfödare (shih tzu) i veckan. Spännande!!

   Kram Tina

   Radera
  3. ÅÅh, så spännande. Lycka till ! Kram

   Radera
 3. Jag har letat som en tok efter denna långkjol! Och varje gång jag går in på din blogg måste jag scrolla ner för att se dig ha på den. Scarry! Haha!
  I alla fall, lyllo dig!
  Själv har jag inte hittat den ultimata långkjolen för iår så det blir nog att rota i lillasysters garderob och "låna" ;-)

  Ha en bra dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, gud vad jag skrattade när jag läste din kommentar, lät som något jag lätt skulle kunna göra själv nämligen... ;)

   KRAM!

   Radera
 4. Lyllo dig som hann haffa en sådan fin långkjol! Har letat som en tok i butikerna men den är slut :-/
  Ha en bra dag!

  ps. Hittade din blogg via någonsfru och jag är hooked. Vackra bilder, fyndiga ord. Och att få läsa om någons smärta, det beror och gör mig varm (ta det nu inte fel!). Men det hymlas så lätt och folk ska dölja allt som är "dåligt". Du står för det!
  Det måste vara en enorm smärta du har och kan inte sätta mig in i hur det är för dig men att gå med konstant smärta.. jag vet lite hur det är. Reumatiker som man är. Vissa dagar helt ofelbara. Sen får man dessa baksmällor du kallar dem. Hujedamej...

  Som sagt, ha en bra dag. Ville bara göra ett avstamp i din blogg och berätta att jag uppskattar den.
  Nu ska jag svälja morgonkaffet och ta tag i dagen. Rose till midsommar ska införskaffas och jag är så sugen på att starta blogg med!

  SvaraRadera