När man är tacksam för skrattet

(Bild: Emma)

Vet ni en sak? Igår blev jag faktiskt arg. Sådär irriterad och ledsen att det liksom gnagde i mig under hela kvällen. Det var när jag läste det här inlägget, och kommentarerna som följer. Inte för att det spelar någon roll egentligen, vad någon tycker angående vårt skrattande. Vi kommer ju inte att sluta skratta för det. Men ändå så blev jag lite, lite ledsen och arg när jag läste det, jag fick liksom en klump i magen.

(Bild: Fru Sederblad)

För en sak ska jag säga er. De här tre damerna är de härligaste jag vet. Så härliga att jag var tvungen att skriva en liten kärleksförklaring till dem igår på fb-chatten där jag förklarade för dem hur glad jag är att de kom in i mitt liv med sina skratt. 

(Bild: Tindy)

Som ni vet så har jag ju en ganska tråkig historia i bagaget, de senaste åren har mitt liv vänts upp och ner. 
Och jag var nöjd med mitt liv innan, jag hade allt jag kunde önska. Och lite till! Gick en utbildning för att kunna jobba med något som ligger mig varmt om hjärtat, hade underbara studiekompisar, tog långa promenader med min hund, spenderade många timmar i veckan i stallet och hade ett jobb som jag älskade. Allt det där tog slut den 25 maj 2011 och jag har sedan dess försökt hitta vägar att leva mitt liv som det är nu. Men det är inte lätt. 
Jag tror däremot att det är lätt att bli bitter. När allt man älskade tas i från en och man tvingas leva på halvfart och med vetskapen om att det förmodligen (om det inte sker ett mirakel) aldrig någonsin kommer att bli som förut.

Det jag vill komma till här är: Det är FÖRBANNAT viktigt att fortsätta skratta! För utan skrattet, vad är livet då? 

(Bild, Emma)

Och sedan de här damerna kom in i mitt liv så har jag haft den stora förmånen att verkligen få skratta. Ja, precis sådär som de skriver. Så att man får hålla sig i bordskanten och kippa efter luft. Och det är väl härligt? 

(Bild: Emma)

Jag är iallafall evigt tacksam de där tre. Som hjälpte mig att hitta tillbaks till det där skrattet som ger träningsvärk i flera dagar, som visade att man kan ha roligt fast man har ont (man måste bara vara beredd att offra en eller ett par dagar åt hand-bakfylla;) och som tog en självklar plats i mitt liv från dag 1.

Tack Emma, Tindy och Angela, för alla skratt ni ger.


15 kommentarer:

 1. Hmmmmm ja det där med missunsamma människor. Jag tror att de som skriver detta själv gärna hade velat vara med på allt skratt. Att skratta är ju det bästa som finns å klart att man då även ska skriva om det.
  Och härligt att du har träffat och får skratta så mycket nu när du behöver det. Skratt är läkande för själen.
  Kram på dig och Abbe!

  SvaraRadera
 2. Fokusera på människor som för dig framåt. Strunta i dem som är avundsjuka. Och framförallt fortsätt skratta och umgås med människor som får dig att må bra!

  /Linda B

  SvaraRadera
 3. Klart att man ska skratta!!! Så ofta det går och så mycket man kan, det värmer i själen. Vet ju hur mycket det har betytt för dig sedan dessa 3 damer kom in i ditt liv och jag hoppas hjärtinnerligt att du ska få dig många härliga skratt till tillsammans med dem och med oss andra... ;)

  SvaraRadera
 4. Alltså!!! Att ha förmånen att få skratta, asflabba, fnisskissafnissa med vänner, DET är livet, det får mig verkligen att glömma värk och tråkigheter, jag läste också Att vara någons frus inlägg o tänkte att det är sorgesamt att alla inte har den förmånen och dessutom missunna dem som har det!

  SvaraRadera
 5. Skratt förlänger livet och är den bästa "medicinen", så strunta i alla negativa människor och fokusera på glädjeämnen i ditt liv!!!
  Där ibland dina tre härliga vänner som förgyller ditt liv!
  Och alla vi andra förstås ;)

  SvaraRadera
 6. Ett gott skratt förlänger livet. Så heter det väl? Så vi måste leva, i typ evigheter... för så mycket som vi skrattar har jag aldrig gjort i hela mitt liv...

  Kram på dig,

  SvaraRadera
 7. Alltså vi älskar dig så mycket lilla bandit.

  SvaraRadera
 8. Jag har faktiskt helt ärligt talat inte skrattat så här mycket med sådana som ni, tidigare, inte på detta sättet, det bara klickar.., skattat och skrattar gör jag faktiskt varje dag, och jag är så glad gör att jag är som jag är, men med er är det som om pusselbitarna föll på plats, Älskade Nicole, du är helt sådär jättefin <3

  SvaraRadera
 9. Du har fullständigt rätt, skratta så mycket som du (eller ni) vill, det är bra för hälsan! En skratt a day keeps the doctor away, hahaha ;-)
  Kram, Marèse

  SvaraRadera
 10. Man får tyvärr en och annan dum kommentar när man bloggar! Man tycker att de borde skita i att kolla just min blogg om de nu stör sig så himla mycket, men nej då! Så jag tror det är avundsjuka helt enkelt!
  Keep on smiling!
  KRAM

  SvaraRadera
 11. Skratta i mängder fining! Det finns alltid gråa människor som stör sig på att man har roligt. Ett skratt förlänger ju livet så vi kommer bli supergamla:) kram Sofie Å

  SvaraRadera
 12. Fortsätt ni att skratta. Skratt ger näring åt själen och den som inte förstått det är det synd om. Kram!

  SvaraRadera
 13. Skrattet är nödvändigt för att överleva! Vissa saker i mitt liv är oerhört jobbiga (skriver inte om det på min blogg), men jag tror nog banne mig att jag skrattar varje dag ändå. När ni underbara tjejer skriver om era roliga träffar så blir jag bara så himla glad! :-D :-D

  Fram för mer skratt!!!!

  Kramar

  SvaraRadera
 14. Ja vad säger man..Att få ge sig hän en stund är något fint o fantastiskt. Att leva ut känslor, att inte vara grå för jämnan. Njut o känn dig speciell- för att få dela den där stunden med människor som man tycker om o som tycker om tillbaks- det är guld värt.

  SvaraRadera
 15. Jag tror förmodligen de som kommenterar negativt är avundsjuka att de inte har sådär mageknipe-skrattande-kul och de kanske inte ens tror det går att ha så kul? Jag tycker ni verkar vara en bunt helsköna tjejer, fortsätt ha kul och försök att inte bry er om kommentarerna!

  Du är stark! Kram

  SvaraRadera